Aankoopbegeleiding

Geld besparen en weten wat u koopt

Gegarandeerd geld besparen

Het is tegenwoordig voor woningzoekenden eenvoudig om zelf een woning te vinden via een woningsite. U kunt zelf een afspraak maken en het huis bezichtigen. Maar daarna begint het pas! Het inschakelen van mij als aankoopmakelaar bij de koop van een huis levert u uiteindelijk geld op.

Erkend aankoopmakelaar

Gedreven door meer dan 40 jaar ervaring in het vak begeleid, ik u als erkend aankoopmakelaar in het gehele aankoopproces. Van A tot Z, dus samen met u de door u geselecteerde woning of bedrijfspand nogmaals te bezichtigen.

Hierna zullen we onze bevindingen samen bespreken en eventueel over gaan tot een openingsbod onder de door ons gestelde voorwaarden.

Ik zoek voor u uit wat de reële waarde van een woning is en door mijn ervaring als aankoopmakelaar weet ik waar je rekening mee dient te houden voor wat betreft de onderhandelingen en de prijs. Zo kan ik voor u vaak een lagere koopprijs realiseren dan wanneer u dit zelf gedaan zou hebben.

Essentieel vooronderzoek

Ik verzorg voor u onder meer de bouwkundige inspectie, de waardebepaling en een grondig essentieel vooronderzoek over de woning zoals lijdende- en heersende erfdienstbaarheden, recht van overpad en eventueel een kort- of langdurende erfpacht. Ook kan ik u aangeven of u een nog nauwkeuriger bouwkundig onderzoek moet laten uitvoeren naar bijvoorbeeld de aanwezigheid van de boktor of houtworm door een daarin gespecialiseerd bureau.

Betrouwbare koopakte

Indien u besluit om uw droomwoning te kopen, moet er een koopakte worden opgesteld. Hierin worden alle gemaakte afspraken vastgelegd (aankoopprijs, leveringsvoorwaarden, enz.). Meestal wordt deze opgesteld door de verkopende makelaar. In dat geval controleer ik voor u of de gemaakte afspraken correct zijn overgenomen en zorg ik ervoor dat uw belangen volledig worden omschreven. Als de verkopende partij geen makelaar heeft, dan stel ik samen met u het koopcontract op.

Leveringsakte

Na dit alles verstrek ik de notaris de benodigde gegevens voor het opstellen van de leveringsakte. Alvorens te tekenen controleer ik zowel deze akte als de nota van afrekening. Desgewenst zal ik ook bij het ondertekenen van de leveringsakte aanwezig zijn.

Scherpe tarieven

De keuze is aan u zelf;

  1. € 95,- per uur exclusief BTW met een vooraf bepaald maximum bedrag. óf,
  2. 10% van het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke koopprijs in de koopakte. Uw voordeel is dan 90% van het verschil.

En als de aankoop niet doorgaat dan is het bij mij NO CURE NO PAY.
Bovenstaande tarieven zijn exclusief taxatierapport en worden door uw bank meegefinancierd.